This post may contain affiliate links, which means I will receive a small share of any sales generated through these links.

30 Christmas trivia questions and answers

Who loves a Christmas quiz! ME ME I DO! So let’s look at some Christmas trivia questions and answers that you can use for work Christmas quizzes or your own Christmas quiz over zoom or with your family at home.

I’ve created a lot of Christmas quizzes during my time as a manager in retail. It was always part of the Christmas fun at work that we had to do. Christmas trivia questions really do get people in the holiday spirit. It’s fun learning about Christmas and being reminded of those Christmas facts that we easily forget.

So get a pen and paper note down some of these Christmas trivia questions and answers for whatever Christmas quiz you need to prepare this year!

Christmas trivia questions and answers

Question 1: In Charles Dickens’ A Christmas Carol, what was the first name of Scrooge?
Answer: Ebenezer

Question 2: Traditionally, when should you start making a Christmas pudding?
Answer: On a Sunday, five weeks before Christmas

Question 3: How do you say “Merry Christmas” in Spanish?
Answer: Feliz Navidad

Question 4: What is the best-selling Christmas song ever?
Answer: “White Christmas” by Bing Crosby

Question 5: What was the first company that used Santa Claus in advertising?
Answer: Coca-Cola

Question 6: Which monarch delivered the first Royal Christmas Day Message?
Answer: King George V

Question 7: In the song “Winter Wonderland,” what do we call the snowman?
Answer: Parson Brown

Question 8: Which country started the tradition of putting up a Christmas tree?
Answer: Germany

Question 9: How many gifts in total were given in “The Twelve Days of Christmas” song?
Answer: 364

Question 10: What are Christmas trees also called?
Answer: Yule-Tree

Question: 11 What did Frosty The Snowman do when a magic hat was placed on his head?
Answer: He began to dance around

Question 12: Which ocean can Christmas Island be found in?
Answer: Indian Ocean

Question 13: Which one of Santa’s reindeer has the same name as another holiday mascot?
Answer: Cupid

Question 14: Who was crowned King of England on Christmas Day in 1066?
Answer: William the Conqueror (William I)

Question 15: Which country did eggnog originate from?
Answer: Britain

Question 16: What year did Mariah Carey’s ‘All I Want For Christmas Is You’ come out?
Answer: 1994

Question 17: What is traditionally hidden inside a Christmas pudding?
Answer: A coin

Question 18: Which plant based Christmas tradition was started by servants in Victorian Britain?
Answer: Kissing under the mistletoe

Question 19: What colour are mistletoe berries?
Answer: White

Question 20: What happens to Del Boy and Rodney in the 1996 Only Fools and Horses Christmas special?
Answer: They become millionaires

Question 21: IHome Alone 2, who does Kevin run into in the hotel lobby?
Answer: Donald Trump

Question 22: What colour suit did Santa wear until Coca Cola rebranded him in red?
Answer: Green

Question 23: Name the only two bands to have a Christmas number one in three consecutive years
Answer: The Beatles and The Spice Girls

Question 24: What fruit is traditionally put inside a Christmas stocking?
Answer: Orange or tangerine

Question 25: What gift did Harry Potter receive from the Dursleys during his first Christmas at Hogwarts?
Answer: A 50p coin

Question 26: Which carol was sung by British and German soldiers in the trenches during the 1914 Christmas truce?
Answer: Silent Night

Question 27: Who plays Buddy’s love interest Jovie in Elf?
Answer: Zooey Deschanel

Question 28: Butter is traditionally mixed with which spirit to make Christmas pudding?
Answer: Brandy

Question 29: Which creature replaces turkey on the Christmas menu in Hungary?
Answer: Carp

Question 30: What country is Lapland, Father Christmas’, home located in?
Answer: Finland

Want more Christmas content? Check out my Christmas table decor post or the Christmas section of my lifestyle blog here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *